75 miljoner dollar i Bitcoin som säljs av Finlands tullmyndighet

  • Finlands tullmyndighet, Tulli, håller på att sälja Bitcoin till ett värde av 75 miljoner dollar.
  • Tulli beslagtog nästan 2000 Bitcoins 2016.
  • Vid den tiden var Bitcoin-beslaget värt drygt 850 000 dollar.

Har varit en lång tid innehavare av Bitcoin

Det verkar som om den finska tullmyndigheten, känd som Tulli, har varit en lång tid innehavare av Bitcoin som äntligen vill tjäna in några massiva vinster.

Det rapporterades av det lokala finska nyhetsbyrån Yle att Tulli vill sälja 1 981 BTC. Redan 2016 tog den finska tullmyndigheten beslag av bitcoins från en mycket eftertraktad droghandlare.

När Bitcoin beslagtogs var det bara värt cirka 850 000 USD. Men efter att ha varit tålmodig och hållit på nuvarande höga priser är BTC värt hela 75 miljoner dollar. Tulli övervägde att sälja sin Bitcoin-andel tillbaka 2018 via auktion, men de ville inte att Bitcoin skulle hamna i händerna på brottslingar eller dåliga aktörer.

Det verkar inte som om Tulli medvetet höll kryptovalutan för att den trodde att BTC skulle samlas massivt i värde, men mer för att den sannolikt såg det som ett potentiellt hot mot samhället. Oavsett motivet verkar det som att beslutet har gett resultat med betydande avkastning.

Med att Bitcoin ständigt bryter mot nya heltidshöjder bestämde den finska tullmyndigheten äntligen att det var dags att sälja sin andel.

Det fanns många faktorer som har drivit Bitcoin

Bitcoin har sett en betydelsefull ökning av värdet och slog igenom tidigare poster för att nå en topp över $ 40.000. Det fanns många faktorer som har drivit Bitcoin-priserna till någonsin toppar, många handlar om COVID-19-pandemin och den ekonomiska osäkerheten som den orsakade över hela världen.

Med den ökade inflationen som upplevs av en rad olika kraftfulla och instabila länder har många privatpersoner och institutionella investerare fortsatt att flocka till tillgången för att säkra mot inflation.

Denna strategi börjar bli populär bland institutionella investerare och globala företag. Ett exempel är Michael Saylor, VD för Microstrategy, ett av de största börsnoterade företagsintelligensföretagen på jorden.

Efter att ha varit Bitcoin-skeptiker under en tid bestämde sig Saylor så småningom för att gå all-in och har sedan dess investerat mer än 1 miljard dollar av Microstrategys finansiella reserver i Bitcoin. Saylor säger att han ser Bitcoin som den ultimata butiken för värde och skydd mot inflation och anser att den har möjlighet att överträffa guld på lång sikt.

Eftersom kryptovalutans börsvärde förmörkar $ 1 biljon för första gången och Bitcoins marknadsvärde passerar Tesla är Saylor inte den enda som ser Bitcoin i detta ljus. ‚

Dieser Eintrag wurde in Bitcoin veröffentlicht.