Expert varnar hackare riktar den ryska regeringens IT-infrastruktur

Expert varnar hackare riktar den ryska regeringens IT-infrastruktur till mina kryptovalutor

Expert varnar för hackare som riktar sig till ryska regeringens IT-infrastruktur mot gruva-kryptovalutor

En statligt ansluten cybersäkerhetsexpert varnade för Crypto Bank hackare som utnyttjar den ryska regeringens IT-anläggningar för att bryta ut kryptovalutor. Biträdande chef för National Coordination Center for Computer Incidents anser att sådana hotaktörer har varit mycket aktiva på senare tid.

Globalt cybersäkerhetslandskap förblir „spänt“

Enligt TASS påpekade Nikolai Murashov att hackare lyckades injicera okänd skadlig kod i infrastrukturen hos ryska myndigheter, medicinska institutioner, försvarsentreprenörer och till och med forskningsinstitut.

Cyberkriminella letar sedan efter IT-resurser att använda för att olagligt bryta kryptor. Han lade till:

För första gången har det förekommit fall av skadlig programvara som krypterar användardata i informationsinfrastrukturen för medicinska institutioner.

Experten gav dock inte mer detaljer om attackerna under sitt tal vid XXIII National Information Security Forum “Infoforum-2021” i Moskva. Han klargjorde inte heller om några av dessa attacker är relaterade till ransomware-incidenter.

Murashov lyfte röda flaggor på det globala cybersäkerhetslandskapet, eftersom han anser att det för närvarande är „spänt“. Han säkerhetskopierar sitt uttalande genom att säga att hackare aktivt har riktat in sig på regeringsorgan för att ”stjäla information”.

National Coordination Center for Computer Incidents skapades av Federal Security Service (FSB) 2018. Bland deras uppgifter är att upptäcka, varna och mildra cyberattacker i Ryssland.

Men crypto mining är fortfarande en lågprofil typ av cyberattack i nuvarande tider

Det är åtminstone ett av resultaten som publicerades av cybersäkerhetsföretaget Group-IB i sin „Hi-Tech Crime Trends 2020–2021“ -rapport.

Enligt företaget är kryptogruva inte en mycket attraktiv metod för hotaktörer att tillhandahålla finansiering, åtminstone i Ryssland.

Faktum är att hackare förlitar sig aktivt på att kryptera skadlig kod och sedan hotar att läcka den krypterade informationen och ber om en lösenbetalning.

Dieser Eintrag wurde in Bitcoin veröffentlicht.